Začínáme na Twitteru

Na sociální síti Twitter má svůj účet okolo několika milionů běžných uživatelů. A nejenom těchto účtů, na Twitteru je k dohledání i mnoho účtů, které patří k významným osobnostem. Na této sociální síti se nachází účet i amerického, anebo tureckého prezidenta. O Twitteru bývá často slyšet i v běžných médiích. Na sociální síti Twitter mají svoje účty i rozličné firmy, anebo různé instituce a sdílejí zajímavé příspěvky o všem, co se u nich děje.
webová stránka
Co to tedy Twitter vlastně je?
Twitter je vlastně webová služba, která má také označení mikro blog. Funguje podobně jako klasický blog, který má ale pouze velmi omezenou délku pro jeden příspěvek, a to v počtu maximálně 140 znaků. Prostřednictvím tohoto mikro blogu potom majitel Twitter účtu sděluje světu:
ü co zrovna dělá
ü co bude dělat
ü co všechno již udělal
ü jaký má názor na nějakou věc, anebo událost
Tento systém mikro blogu byl původně určený jako služba pro mobilní telefony, ale protože byla tato služba zpoplatněna mobilními operátory, jsou příspěvky na Twitteru spíše sdíleny, čteny a také publikovány na internetové síti.

K čemu Twitter slouží a jaký má význam?
Podobně jako na Facebooku můžete svůj účet propojit se svými přáteli, anebo těmi uživateli Twitter účtů, jejichž názory vás zajímají. Pokud byste chtěli k nějakému příspěvku něco sdělit, či se vám tento příspěvek jednoduše líbí, je možné na něj reagovat odpovědí, nebo jej můžete sdílet na svém vlastním uživatelském profilu.
· Twitter nabízí možnost být stále v kontaktu se svými přáteli a dalšími zajímavými lidmi.
· Na Twitteru dostáváte okamžité aktualizace o věcech, které vás zajímají.
vítejte na twitteru
Historie Twitteru
ü Tento mikro blog byl založen v roce 2006 Jackem Dorsey Brzy si získal veliký význam a popularitu po celém světě.
ü V roce 2011 měl Twitter přibližně dvě stě milionů uživatelů, kdy se polovina z nich připojila na tuto sociální sít za jeden měsíc.
ü Každý den se na Twitter přihlásí asi padesát milionů uživatelů.

Related Post