Kam s bioodpadem?

Kam s bioodpadem? post thumbnail image

Likvidace bioodpadu ve městech bývá někdy složitá. Jsou sice kontejnery na bioodpad, ale města jich neposkytují dostatek a také lidé je nevyužívají na bioodpad, ale často tam vyhazují nepatřičný odpad, který patří do kontejnerů jiných barev. Když bydlíte v rodinném domku, tak můžete sekat trávu na zahradě často a tím pádem posekanou trávu můžete nechat přímo v trávníku a ona se tam po chvíli „ztratí“. Nebo máte v rohu zahrady kompostér a tam posečenou trávu můžete skladovat. Někdo má v rohu zahrady udělanou ohrádku s kompostem a výhodně tam pěstuje dýně. Pokud máte na zahradě stromy, tak je určitě pravidelně ořezáváte a pak je zřejmě spálíte, a ještě si na tom opečete buřtíky. Jenže co ve městě?

kontejnery

Pokud bydlíme v paneláku a k domu patří i pozemek s trávou, musíme se o pozemek a porost starat čili trávu, ale i stromy nebo nálety zastřihávat. S tím nemusí být problém, pokud v domě bydlí šikovní a pracovití lidé, ale kam s posečenou trávou a větvemi? Jednou z možností je najít ve vašem okolí hnědý kontejner, který slouží na bioodpad, nebo požádat městský úřad, a ten může k vašemu domu kontejner přistavit a pravidelně jej vyprazdňovat v rámci svozu odpadů. Co však, pokud máte větší pozemek a kontejner nedostačuje? Můžete si poptat firmu, která provádí jak sečení trávy a posekanou trávu si odvezou. Jiná možnost v podstatě není.

kontejnery

Pokud vlastníte větší pozemek, na kterém rostou i náletové dřeviny, je opět vhodné poptat firmu, která provede i mulčování trávy Seceni-mulcovani. Zvláště pozemek, který byl delší dobu bez dohledu a zarostl bodláčím i náletovými dřevinami, potřebuje, aby jej pokosil mulčovací traktor. Netrapte se na zarostlém pozemku, nesekejte trávu sekačkou nebo dokonce kosou. Jsou-li tam bodláky, nálety apod., tak akorát zničíte sekačku a sebe, protože to bude skutečně namáhavá práce.

Related Post

Reklama na tričkuReklama na tričku

Reklamní materiál anebo reklamní textil je vždycky velice důležitý, pokud vlastníte nějakou firmu. Já sama, když můj přítel pracoval ve firmě, kde také používali reklamní materiály a reklamní věci, tak